fbpx

Erkado beltéri ajtók

Az otthonunk esztétikai szépségét jelentősen befolyásolja a helyiségeket elválasztó beltéri ajtók színe és formája. A beltéri ajtóknak összhangban kell lenni az adott szoba egységével, például a falakkal, a padlóval és a berendezési tárgyakkal valamint az ajtónak a térelválasztó funkció mellett, praktikusságnak és a könnyed használhatóságnak is meg kell felelni. Gondoljunk csak bele, ha egy nappalit és például egy fürdőszobát kell egy megfelelő beltéri ajtóval különválasztani. A nappali faunája, jelentősen eltére egy vizeshelyiségben uralkodó levegőtől, a megnövekedett páratartamhoz a megfelelő ajtót érdemes választani, hogy az hosszú távon is kiszolgálja a család kényelmét. Ezért elengedhetetlen, hogy a leendő otthonunk beltéri ajtóit nem csak a szépség és funkcionalitás szempontjából tervezzük meg, hanem például az időtállóság tényezőjére is kellő figyelmet fordítsunk. A Krisbadoors előválogatott ajtói közül, szaktanácsadóink segítségével könnyen kiválaszthatja a megfelelő modellt.

A tudatosan gondolkodó vásárlók már jó előre felkészülnek a beltéri ajtókból, hiszen az internet rengeteg segítséget ad a jó választáshoz, azonban ez inkább csak a megfelelő kérdések megfogalmazásához elegendő. Sok éves tapasztalatból tudjuk, hogy minden vásárló egyedi! Ügyfeleinket az igények megfogalmazásától, a tervezésen keresztül a gyártás utáni beépítésig, ill. az első használatig végig kísérik a szaktanácsadó kollégáink. A jó ajtó nem csupán térelválasztó, mi úgy gondoljuk, hogy minden ajtó mögött egy-egy személyes történet rejtőzik. Kollégáink az igényeikre szabott szakmai tanáccsal látják el Önöket, mivel szerintünk a legfontosabbak egyike a teljes körű tájékoztatás lehetőségeiről a lehető legjobb döntés meghozása érdekében! Személyre szabott ajánlatokat készítenek, hogy mindenki az igényeinek és elképzeléseinek megfelelő nyílászárót építhesse be otthonába! Mivel egy otthon építése, vagy felújítása során az ajtók költségvetése meghatározó, ezért a lehető legoptimálisabb megoldásokat érdemes megtalálni és kiválasztani. Minden otthon személyes, más-más igényeket szolgál ki, de kivétel nélkül minden beltéri ajtó típusnak különböző hangszigetelési és hőszigetelési értékkel kell rendelkeznie. 

Szakértőink állnak rendelkezésükre, kérdezzen bizalommal!

Hang- és hőszigetelés – Érdemes rá költeni?

Segítünk a döntésben, hogy mire is érdemes oda figyelni. Nem csupán a zajos, nagy forgalmú középületeknél, van szerepe a zaj tovább terjedésének a megakadályozásának. A magánszférában is igényeljük a zaj elleni védelmet, vagyis a hanggátlást. Az ajtóelemek hanggátlási tulajdonságait egyébként laboratóriumi körülmények között vizsgálják, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, azokat a tényezőket, amelyek a beépítéskor befolyásolhatják a gyári értékeket, akár 3-5 dB-el is lehet az eltérés a falak, födém, padlózat miatt. Átlagosan 30 dB körüli értékekkel számolhatunk egy jó minőségű beltéri ajtónál, ha azonban magasabb hanghatási osztályzatú, akkor 47 dB is lehet ez az érték.

Valószínűleg Ön is szívesen takarékoskodna a sárga csekkeken. Az energia ára csak mérsékelten csökkenhet, így érdemesebb a fogyasztást redukálni. A jó hír az, hogy az otthona hőszigetelésével, a jó bejárati és a korszerű beltéri ajtókkal rengeteget energia megmaradhat. Az ajtóelem hőszigetelésének leírásához leggyakrabban alkalmazott értékek „U és „K jelöléssel vannak ellátva, amelyek azonos fogalmakat takarnak. Pár évvel ezelőtt a „K jelölés volt a jellemző, míg manapság az „U érték használatos. Minél alacsonyabb ez az érték annál jobb a vásárolt ajtó hőveszteségi értéke. Manapság ez az érték U=1,6 vagy akár még kevesebb is, egyébként, korábban ez átlagosan U=2.8 volt.

Természetesen a stílus, és hangulat minden beltéri ajtó változatánál meghatározó, ugyanis az otthonunkban az egyes helyiségek díszítőelemeiként is teljes mértékben helyt tudnak állni, és teszik ezt úgy, hogy az alapterület kisebb részét foglalják csak el, és mégis rendkívül látványosak. A modern beltéri ajtó lehet, üveges, festett, vagy tömör kivitelezésű. A gyártók különböző technológiai eljárással készítenek kitűnő minőségű beltéri ajtókat. Vannak a dekor ajtók, amikor egy hordozó felületre ragasztanak fel famintázatot, ezeket MDF beltéri ajtóknak is nevezünk. A festett beltéri ajtó mindig egy klasszikus darabnak számítanak, több réteg gondosan felvitt festékkel érik el a gyártók a teljesen minőségi felületet. A Deep beltéri ajtó típus kizárólag minőségi felületkezeléssel készül, mely után a gyártás folyamatában háromdimenziós marással viszik fel a mintázatot. A Laminált ajtókat, akár 3D-s beltéri ajtóknak is nevezhetnénk, rendkívül magas minőségű termékeket állítanak elő ezzel az eljárással. A CPL ajtó az egyik legismertebb technológia. A karcálló CPL felületen akár valós fát, akár nem létező mintát is megjelenítenek. A CPL ajtók egyedi és standard méretben is rendkívül közkedveltek. A Krisbadoors bemutatótermében megnézheti és megérintheti a különböző típusú beltéri ajtókat, amelyek minőségi alapanyagokból a legmodernebb technológiai eljárással készülnek! Szakembereink teljes körű szaktanácsadást nyújtanak a beltéri ajtó kiválasztásában!