fbpx

A MAI VILÁGBAN AZ EMELKEDŐ ENERGIAÁRAK MIATT IS FONTOS ODAFIGYELNÜNK OTTHONUNK HŐSZIGETELÉSÉNEK HATÉKONYSÁGÁRA, MELYNEK EGYIK LEGFONTOSABB ELEME A NYÍLÁSZÁRÓ.

Mikor lehet szükséges az energiatanúsítvány?

Adás-vétel és bérbeadás esetén. A 176/2008. Korm. rendelet kimondja, hogy ingatlanok adás-vételénél és bérleti jogviszony létesítésénél kötelező az energetikai tanúsítvány megléte. Ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás vagy bérbeadás esetén az energetikai tanúsítvány elkészítéséről a tulajdonos gondoskodik, és azt a szerződés megkötését megelőzően, de legkésőbb a szerződéskötésig a vevőnek, bérlőnek átadja vagy bemutatja.
Használatbavételi engedélyhez, új építésű ingatlan esetén.
Ha állami finanszírozású, energetikai korszerűsítési pályázaton kíván részt venni, szüksége van energetikai tanúsítványra. Ebben az esetben az energia tanúsítvány igazolja a jelenlegi és a tervezett beruházással elérhető állapot különbségét, ami a pályázatok alapfeltétele.
Államilag támogatott lakásvásárlási hitel igénylése esetén a bank feltételként szabhatja az energia tanúsítvány meglétét.

Nagyságrendi számítások szerint egy átlagos, 100 négyzetméteres családi ház “B” kategóriában nettó 13,7 millió forintba kerül, míg egy “A” kategóriás pedig 14,5 millió forintba. A különbség tehát mindössze 700 ezer forint.
Elégedjen meg a legjobbal! Kérje árajánlatunkat elképezése és tervrajza alapján még ma!